hits

Hvor Langt er det mulig å utvikle seg?

Hvor høyt kan en nå? 

Dette har jeg tenkt en del på... Hvis vi sier at selvutvikling er begrepet som skal dekke alle type utvikling av individet. Hvor langt kan en strekke det? og hva skal en så gjøre videre? Hvis en i seg selv besitter store potensialler, ressurser, makt og krefter - hva vil en bruke det til? 

Vi som samfunn, består bare av individer. Hvis det fantes en oppskrift for optimal vekst på kortest mulig tid, burde denne metoden/kunnskapen deles med flest mulige folk? Eller ville dette bare skapt kaos? Skeptiske folk er også opptatt av utvikling, men de fokuserer på andre kvaliteter og egenskaper enn "de åpne". 

En skeptisk person vil nok være opptatt av å inneha mest mulig praktisk kunnskap, kunne avnede hverdagslig psykologi. Ha praktiske egenskaper og kvaliteter i forhold til utførelse. Da ser jeg for meg skills innenfor IT og hvordan omgås mennesker. enkelte ville satset hardt på å utvikle praktiske skills, slike skills som blir vektlagt f.eks i "farmen" eller miliæret.. En skeptiker er ofte opptatt av å utvikle logikk, fornuft og rasjonalitet. 

En "åpen" person eller en som er "alternativ". Vil ofte være mer opptatt av å utvikle kreativitet, forstå seg på drømmene sine. Selvutvikling for disse menneskene handler ofte om å utvikle spirituelle egenskaper. I tillegg til å bli et bedre medmenneske, en som er dyktig på å trøste, hjelpe og helbrede, så er utvikling av andre psykiske evner også interessant. Her er det snakk om å mestre å reise til andre dimensjoner, såkallte ut av kroppen opplevelser eller astral reiser. Det å utvikle evnen til å påvirke andre over avstand, helbrede folk eller å "manifistere". 

La oss tenke seg at slike krefter finnes i et tanke eksperiment her. Hvis nok mennsker utvikler seg til å få slike "super krefter" - hva vil da skje med samfunnet? Hvordan ville skolene våres sett ut? helse vesnet? Ville hele menneske sivilisasjonen bli løftet opp til er høyere nivå - eller ville vi ødelagt oss selv?

Og er det mulig å utvikle BÅDE skepsis OG åpenhet? at en fokuserer like mye på å utvikle intellektet, fornuften og logikken som kreativiteten, kommunikasjonen og empatien? 

Dagen filosofering.. hiv dere gjerne med på tankerekkene!

 

Super woman
Licensed from: Sergey Nivens / yayimages.com 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

opensceptic

opensceptic

31, Kristiansand

Jeg har hele livet mitt vært interessert i menneskelig utvikling. Samtidig som jeg liker å utfordre meg selv av å se en sak fra flere vinkler, derfor denne oppgaven og navn.

Kategorier

Arkiv